Een rondreis biedt u een uitgelzen mogelijkheid om kennis te maken met de westerse en oosterse culturen in Turkije. Bezoek het westerse Istanbul, stad aan de Bosporus met vele fraaie moskeeën. Trek door het indrukwekkende Cappadocie met de imposante bergen en het sprookjesachtige landschap –gelegen in midden-Turkije—en ervaar het zomergevoel in de kuststreek aan de Egeïsche Zee. Ankara is onvergetelijk met zijn mistieke bazaars en moderne winkelcentra.

Bezienswaardigheden Turkije

U reist naar Istanbul, stad aan de Bosporus en maakt kennis met de historie, u ziet de Blauwe Moskee met zijn 6 minaretten, de wereldberoemde Aya Sofia en het Topkapi museum met de juwelencollecties en haremvertrekken. Veel café’s en restaurantjes in het centrum bieden u volop de gelegenheid te genieten van de turkse keuken. De reis voert u naar Cappadocie, gelegen in het midden van Turkije en bekend om de ruige rotsformaties. De Goreme Vallei in deze streek is een groot openluchtmuseum waar u uren kunt doorbrengen in ondergrondse gangen en tunnels. Heel bijzonder zijn de 2 onderaardse steden Kaymakil en Derinkuyu waar in vroeger tijden bij gevaar mensen soms maanden in verbleven. Op de berg Nimrut Dagi staan eeuwenoude imposante beelden in de immer aanwezige koude wind.

Warmer is het als uw reis richting Egeïsche Zee gaat naar Selzuc, een plaatsje gelegen bij de oude romeinse stad Efeze, met zijn prachtige ruines uit de griekse en romeinse tijd. Helemaal in het oosten aan de voet van het Ararat gebergte ligt Dogubayazit, waar u de beroemde overblijfselen van het Isha Pasha Paleis kunt bezoeken, u gaat terug in de tijd naar het Ottamaanse Rijk. De berg Ararat is ruim 5000 meter hoog en volgens overlevering is hier de ark van Noach gestrand. Ook in oost Turkije ligt de koerdische plaats Van, gelegen aan het Van-meer. Men noemt het de parel van Koerdistan, gelegen aan het diepblauwe meer tussen grauwe rotsen. Hier onder meer het kasteel, dat volgens sommige bronnen ruim 3000 jaar oud is.

Vervoer

Tijdes de rondreis maakt u gebruik van auto, trein en jeep; het wegennet is goed te noemen, de jeep is voor het bergachtige gebied bij Nimrut Dagi.

Nuttige informatie

Door de ligging en grootte van Turkije komt u in verschillende klimaatzones, van land- tot mediterraanklimaat, houdt er met kleding rekening mee. Voor uw rondreis is geen visum nodig, inentingen worden niet aanbevolen. Sluit een goede reisverzekering af.

Last minute turkije all inclusive