Rusland is het grootste land ter wereld en ligt deels in Europa, deels in Azië. Met name het Europese deel biedt een rondreizigers veel mogelijkheden. Een rondreis begint vaak in het Kremlin te Moskou, gaat langs prachtige natuurgebieden en steden naar de Hermitage in St Petersburg. Bijzonder op deze reis zijn de steden van de “Gouden Ring”, Vladmir, Soezdal Jaroslavl en Novgorod.

Bezienswaardigheden Rusland

De hoofdstad van het land is Moskou, met in het centrum het oude deel van de stad met veel historische gebouwen; vooral in het Kremlin liggen veel kerken en paleizen, en is gelegen binnen de oude verdedigingswerken. Om snel te reizen in Moskou pakt u de metro, de stations hiervan zijn prachtige bouwwerken. Het bekende Rode Plein is uiteraard een bezoek waard, er is een middeleeuws kerkje en een 18e eeuwse stadspoort te bezichtigen. Ook zijn er veel restaurantjes waar het goed toeven is. De nationale drank is Wodka.

Vanuit Moskou reist u naar Vladmir, waar een heel bijzonder oud kerkje uit de 12e eeuw , Pkrova na Nerli een bezoek zeker waard is. Op korte afstand ligt de plaats Soeszdal, een onder monumentenzorg vallend romantisch stadje met vele felgekleurde uivormige koepeltjes van kerken, die boven de houten huizen uitsteken. In Jaroslavl heel veel pastelkleurige huizen, ook een oude stad met veel kerken en gelegen aan de rivier de Wolga. Een boottocht maakt langs veel oude dorpen, gelegen in de omgeving. Ook een bezichtiging van het beroemde Spaso- Preobrzjenski klooster is zeer de moeite waard.

St. Petersburg, vaak het eindpunt van rondreizigers is een mooie stad, met veel cultuur. De plaats biedt een mengeling van Italiaanse Barok en Russische Stijlen, een grote stadswandeling toont u deze verscheidenheid en is erg leuk om te maken. Van alle bezienswaardigheden in de stad springen er een paar uit, de Hermitage –een “must” voor rondreizigers, de Smolny kathedraal, het klooster Alexander Newski en het Mariinski theater, thuishaven van het wereldberoemde Kirov-ensemble, dat door danskenners boven het Bolsjoi ballet wordt geplaatst. Ook zijn er vele moderne winkelstaten en centra in St. Petersburg, vooral aan de boulevard Nevski Prospekt.

Nuttige informatie

Wissel voor vertrek bij uw bank geld om, de euro is niet geldig in Rusland, de munteenheid is de Roebel. Creditcards zijn in grote steden te gebruiken, pinnen is niet mogelijk. Informeer bij uw reisbureau naar de benodigde reisdocumenten en eventuele vaccinaties voor uw rondreis. Sluit een goede reisverzekering af.