Laos, het land van de miljoenen olifanten, is het enige land in zuid Azië waar men nog de öld Indochin” tegenkomt, het is ook een arm land met een langzaam opkomend toerisme; houdt er rekening mee dat Laos nog niet goed ingesteld is op toerisme, u zult geen luxe aantreffen, warm water is bijvoorbeeld zeldzaam; maar het heeft ook zijn charme omhet land te verkennen zonder hordes toeristen tegen te komen. De bevolking is in elk geval zeer gastvrij en behulpzaam.

Bezienswaardigheden Laos

De hoofdstad van het land, Vientiane is een drukke en verrassende stad, naast koloniale franse bouwwerken staan er vele tempels; er zijn veel restaurantjes, Frans stokbrood is net zo gewoon als noedelsoep. In de stad staat het beroemd monument Stoepa Pha that Luang, het symbool voor de onafhankelijkheid van Laos. Buiten Vientiane komt u onmetelijke rijst- en groentevelden tegen.
Tijdens uw rondreis maakt u kennis met steden, waar gewerkt wordt met zijde, zilver en katoen; ook het tropisch regenwoud inLaos is een belevenis, hier leven tijgers, olifanten, zwarte panters en luipaarden. Phongsali ligt in het koude gedeelte van Laos, maar is een bezoek zeker waard als u de cultuur beter wilt leren kennen, houdt rekening met uw kledij, een dikke trui is geen overbodige luxe; ook regent het hier veelvuldig.

De kleinste provincie van Laos is Bokeo. Aan de kant van de zogenaamde gouden driehoek woont het Ikaw-Kwa volk. Ook een bezoek aan de tempel Chomkao Monilat is een “must” tijdens uw rondreis, u geniet er na een flinke klim van een adembenemend uitzicht over de Mekong rivier en de achtergelegen bergformaties. Het juweel van Laos is het plaatsje Luang Prabang, het best kan dit wandelend of per huurfiets worden bezocht om dan te genieten van een onaards uitzicht op bergen en het nabij gelegen meer. Adembenemend en onvergetelijk moment van uw rondreis, echt een unieke ervaring!

Nuttige informatie

In Laos kunt ugebruik maken van in ruime mate aanwezige goede huurfietsen, u kunt riviercruises boeken, een tocht op de Mekong rivier is een echte aanrader.
In Laos kunt u overnachten in hotels, resorts en lodges; deze voorzieningen zijn gespeend van luxe, maar schoon en goedkoop. De beste reisperiode is tussen november en maart.
Een rondreis in Laos vereist de nodige inentingen, malaria en knokkelkoorts komen in het noorden en zuiden, wij raden aan een maand voor uw vertrek uw huisarts of de GGD te contacten. Op www. minbuza.nl kunt u de laatste reisadviezen nalezen, een service van het Ministerie van Buitelandse Zaken.