De hoofdstad, Tokyo, is een moderne, drukke en chaotisch aandoende stad met bijna 9 miljoen inwoners en is westelijk gelegen op Honshu. Men noemt de stad wel het “New York” van Japan, de vele wolkenkrabbers vormen een indrukwekkende skyline. Ook een stad van enorme contrasten, met de grote drukke vismarkt midden in deze metropool. Rondreis Japan? Klik op onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Ten zuidwesten van Tokyo ligt de vulkaan Fuji, de laatste activiteit stamt uit 1709, in wiens omgeving uitgestrekte rijstvelden , 5 meren en het Aokigaharabos liggen. Dit bos is berucht om de vele zelfdodingen die al eeuwen in Japan plaatsvinden. Van de 5 meren is vooral het Kawaguchimeer bekend vanwege de prachtige weerspiegeling van de vulkaan

Kyoto, gelegen op Honshu, is de vroegere hoofdstad en ligt vlakbij 2 andere wereldsteden, Osaka en Kobe. De stad is prachtig gelegen tussen hoge bergen en is nog altijd de culturele hoofdstad van Japan. Er zijn veel oude boeddhistische tempels en Shinto-heiligdommen te vinden.
Ten westen van Kyoto ligt Himeji, waar het “Witte Kasteel” ligt, wereldberoemd en sinds 1993 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het werd in de 14e eeuw gebouwd en met haar licht kleuren en tradioneel japans aanzicht is het een parel te midden van het prachtige berglandschap.

Hiroshima ligt op het schiereiland Tsugoku in het noordwesten van Honshu en is bekend om de allesvernietigende atoombom. Onlangs is de stad uitgeroepen tot “stad van de vrede”, in het centrum vindt u veel monumenten en vredesparken. Hiroshima verdient zeker een plaats op uw rondreis.

Nuttige informatie
U heeft voor een rondreis Japan geen visum nodig, een geldig paspoort is vereist. Er is geen noodzaak tot vaccineren. Laat u informeren door uw reisbureau en sluit een goede reisverzekering af.