De republiek Gambia ligt geklemd tussen Senegal en de Atlantische oceaan, het is 250 km lang en slechts 15 km breed, gelegen aan de beide oevers van de Gamba River. Het land telt zo’n 2 miljoen inwoners, de hoofdstad is Banjul, gelegen op een eiland in de monding van de rivier. De bevolking spreekt engels –Gambia is een voormalige Britse kolonie— en is gastvrij en vriendelijk. De periode november t/m/ mei is voor uw rondreis ideaal, het is er rond 30 graden Celsius maar met een lage luchtvochtigheid. R

Bezienswaardigheden Gambia

De hoofdstad Banjul is een goede start van uw rondreis, in het National Museum leert u alles over de locale cultuur en bevolking en op de bruisende, chaotische markt van Banjul weet u niet wat u overkomt, mede doordat Gambia geen echte winkels kent. Vanaf de Arch 22, met een hoogte van 35 meter het hoogste gebouw van het land en de poort naar de hoofdstad heeft u een magnifiek uitzicht op de stad en de Atlantische Oceaan. In het oosten van Gambia ligt het koloniale plaatsje Georgtown, gelegen op het Mac Carthy Island; in dit plaatsje leert u alles over de slavengeschiedenis van het land, u kunt de oude kerkers bezoeken waar men onder onbeschrijflijke omstandigheden zat opgesloten. Vanaf Nac Carthy Island kunt u boottochten maken over de Gamba River door het Baboon Island National Park, u ziet hier de meest exotische faun en flora; spot zelf nijlpaarden, krokodillen, slangen, apen en vele zeldzame vogels.

Ten westen van de hoofdstad ligt Bakau aan de oceaan, met in de nabijheid het fenomenale strand van Cape Point, uitstekend om eens een dag heerlijk te relaxen. ’s Avonds is het binnenvaren van de vissers een ongekende belevenis! Ook in Bakau bevindt zich de beroemde krokodillen-poel, the Sacred Crocodile Pool en een exotische botanische tuin. Wilt u Gambianen tijdens sportwedstrijden meemaken –het zijn enorme sportliefhebbers–, bezoek dan een wedstrijd in het enorme stadion van Bakau, the Independence Stadium. Een bijzondere ervaring is een bezoek aan de “Stone Circles” van Wassau en Kerbach, deze steenformaties liggen zo’n 200 km van Banjul verwijderd en dateren uit het jaar 750; onlangs werden ze op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.

Nuttige informatie

Bijzonder is om uw rondreis per catamaran te maken, een prima manier om Gambia te verkennen. Een visum is niet verplicht, wel moet uw paspoort na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.
Vaccinatie ie niet verplicht, aangeraden word u te laten inenten tegen Gele Koorts, DTP en Hepatitis A en voorzorgmaatregelen te nemen m.b.t. malaria (inenten of slikken van pillen).
Informeer naar de mogelijkheden voor een rondreis bij uw reisbureau, sluit een goede reisverzekering af.