Ethiopië is een dichtbij de evenaar gelegen oost-afrikaans land met 76 miljoen inwoners. Het heeft een gematigd klimaat, de regentijd uurt van juli tot september. In het droge seizoen is de temperatuur in de hoofdstad Addis Abeba heel aangenaam, zo’n 25 graden Celsius. Rondreis Ethiopie? Klik op onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.
Rondreis
Ethiopie

Bezienswaardigheden Ethiopië

Tussen de hoofdstad Addis Abeba en de stad Dejen ligt aan de rand van een diepe kloof een prachtig klooster, Debre Libanos, met een waterbron die volgens overlevering een geneeskrachtige uitwerking heeft. Het Debre Libanos klooster dateert uit de 13e eeuw en is een bekend pelgrimsoord, alwaar jonge leerlingen worden opgeleid. Het is echt een aanrader het tijdens uw rondreis te bezoeken.

In het noordwesten van Ethiopië bevindt zich “de kloof van de blauwe Nijl”, ook wel bekend als de waterval van de Blauwe Nijl; het water stort zich 45 meter omlaag over een breedte van 400 meter, wat prachtige regenboogeffecten oplevert. Naast de waterval is ook de kloof zelf een adembenemend natuurverschijnsel, te vergelijken met de Amerikaanse Grand Canyon.

In het noorden van het land ligt Lalibela, een dorp met de 11 in rotsen uitgehouwen kerken; deze kerken, met griekse, indische en moorse invloeden, zijn onderling verbonden via een ondergronds gangenstelsel. Een mis bijwonen –kom dan wel ’s morgens vroeg– is een unieke ervaring.
Het grootste meer van Ethiopië, het Tanameer ligt in het noordwesten, in het meer liggen door orthodoxe monnikken bewoonde eilanden, die de kerkschatten van het land bewaken. De kloosters zijn schitterend met hun muurschilderingen en liggen vol kostbare relikwieën. Tijdens de boottocht naar een van de eilanden beleeft u de rustgevende natuur op dit meer, leefgebied van onder meer pelikanen en neushoornvogels.

In het noordoosten ligt de stad Harar, er zijn maar liefst 99 moskeeën –een voor elk van de 99 Schone Namen van God–; de plaats telt 125000 inwoners en staat door de rijkdom en moskeeën op de werelderfgoedlijst van Unesco.In zuid Ethiopië bevindt zich een groot natuurgebied, het Mago National Park; het is gesticht eind jaren ’70 en heeft een oppervlakte van ruim 2000 vierkante km. Op avontuurlijke wijze kunt u kennis maken met het groot wild van Ethiopië, waartoe onder andere zebra’s, antilopen en apen behoren.

Nuttige informatie

Het electriciteitsnet van het land is op diverse plaatsen primitief, geregeld ook valt de stroom uit, een goede zaklamp is beslist noodzakelijk. Ook wisselt de netspanning, neem geen gevoelige apparatuur mee.Een visum is verplicht, aan te vragen bij de ambassade te Brussel; uw paspoort dient na terugkomst nog 6 maanden geldig te zijn. Vaccinatie (niet verplicht) wordt aangeraden tegen Hepatitis A en B, Gele Koorts, Buiktyfus en DTP, het slikken van Malariapillen is verstandig evenals het smeren tegen muggen met DEET. Laat u goed informeren door uw reisbureau en sluit een goede reisverzekering af.