Ontdek zo zelf Egypte, een modern land met een verleden van Farao’s, piramiden en woestijnen. U treft eeuwenoude cultuur, zon, zee, strand, imposante oude steden en fascinerende natuurgebieden. Egypte heeft een oppervlakte van 1 miljoen vierkante kilometer en bestaat deels uit woestijn en deels uit vruchtbare gebieden, dichtbevolkt en gelegen langs de Nijl. In het oosten grenst het aan de Rode Zee, in het noorden aan de Middellandse Zee. Tussen juni en september loopt de temperatuur op tot 50 graden Celsius, we raden een reis in deze periode dan ook af. De rest van het jaar is het warm met ’s nachts koelte. Rondreis Egypte? Klik op onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Bezienswaardigheden De hoofdstad is Caïro, met 17 miljoen inwoners de grootste stad van Afrika en het bezit een rijke cultuur, vele musea nopen tot een bezoek. Ook veel moskeeën en natuurlijk de enorme markt in het oude stadscentrum –onlangs opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco—zijn een bezoek waard.U reist ook naar Gizeh, gelegen op de scheiding van het stedelijk gebied van Caïro en de woestijn. Hier ziet u de Piramiden van Gizeh –een van de zeven wereldwonderen—gelegen op een enorm plateau. Ongetwijfeld een hoogtepunt in de reis.

In noord Egypte ligt de stad Luxor aan de Nijloever, alwaar zich de Vallei der Koningen bevindt, de begraafplaats van de belangrijkste farao’s. Heel bijzonder is uw bezoek aan het grotendeels intact zijnde graf van de bekendste farao Toetanchamon, kortom een “must” voor uw reis.
In de woestijn Sina”ligt Dabak, een paradijs aan de golf van Akaba, bekend om de prachtige stranden, natuur en koraalriffen. Ten zuiden van Dabak ligt het schiereiland Ras Mohamed, een qua schoonheid niet te overtreffen natuurgebied met ongerepte stranden, vele zeldzame vogels en koraalriffen. De riffen zijn het leefgebied van (ongevaarlijke) hamerhaaien, felkleurige vissen, schildpadden, roggen, dolfijnen en papagaaivissen. De koraalriffen zijn een paradijs voor snorkelaars en duikers, echt een aanrader voor de rondreis.

Hoewel niet verplicht raden wij u aan zich te laten inenten tegen Hepatitis A, DTP, Gele Koorts en Malaria. Voor Egypte is een visum verplicht, kinderen in paspoort ouder zijn vrijgesteld. Rondreizen kunt u boeken bij bekende organisaties, zoals Djoser en Baobab.