Costa Rica is een echt natuurland, bijna 10% is tot National Park verklaard. U vindt er schitterende jungle, vulkanen, mangrove bossen, stranden, koraalriffen en bergen. Het land is een paradijs voor natuurliefhebbers, er leven 200 soorten zoogdieren en meer dan 30000 insectensoorten en er groeien prachtige tropische planten.

Bezienswaardigheden Costa Rica

De hoofdstad San José heeft een aantal musea, die ruimschoots de moeite waard zijn om te bezoeken; neem het Nationaal Museum, het geeft de geschiedenis van het land uitstekend weer en er is een geologische zaal waar goed te zien is op welke breuklijnen Costa Rica ligt en wat de gevolgen hiervan zijn. Het museum bevindt zich in een oud fort, met een prachtig uitzicht op de stad. Het Goud Museum toont de pre-columbiaanse goudschatten, uniek in de wereld. Maak kennis met het dagelijks leven van de inwoners op de kleurrijke Centrale Markt. San José is tevens een prima startpunt voor excursies naar bezienswaardigheden in de omgeving.

Tijdens uw rondreis bezoekt u natuurlijk één van de vele natuurparken, bijvoorbeeld Vulcan Poás, dat zijn naam dankt aan een enorme vulkaankrater. U kunt er mooie wandelingen maken door de nevel- en dwergwouden, met zijn vele vogelsoorten Het park is goed bereikbaar per auto of bus. Monte Verde is bekend om zijn nevelwouden en door het koele bergklimaat en de prachtige uitzichten een uitgelzen wandelgebied. Hier leven zo’n 500 vlindersoorten, kolibri’s en andere tropische dieren. National Park Rincón de la Vieja ligt rondom een 2000 meter hoge gelijknamige vulkaan, u wandelt er langs watervallen, bronnen en geisers, waarin u ontspannen een bad kunt nemen. National Park Palo Verde bestaat uit moerassen vol kanalen en lagunes; het overstroomt vaak en trekt mede daardoor grote hoeveelheden vogels aan. National Park Tortuguero bestaat uit jungle en moerassen, het wordt doorkruist door bevaarbare kanalen en er leven veel soorten dieren, onder andere apen, kikkers en vogels.

Langs de kust een schitterend strand, waar tussen juni en september schildpadden hun eieren leggen. Interessant is ook de Arenal, een kegelvormige 1500 meter hoge vulkaan, waar het gerommel uit de diepte, de uitstoot van steen en stromende lava zorgen voor een indrukwekkend en onvergetelijk schouwspel.Ook sportieve rondreizigers komen in Costa Rica aan hun trekken, raften kunt u heel mooi doen op de Pacuare River, waarvan de oevers begroeid zijn met tropisch oerwoud. Ook surfers kunnen hun hart ophalen in dit land, maar iets rustiger is het zonnen en zwemmen. Een aparte ervaring is de sensationele “canopytour”, hangend in een trapeze glijdend aan een kabel van boomtop naar boomtop.

Nuttige informatie

Een aanrader is het gebruik van reischeques in Amerikaanse Dollars, want creditcards worden alleen in grote hotels en chique restaurants geaccepteerd; wel kunt u in de grotere steden pinnen. Om naar Costa Rica te reizen dient uw paspoort tenminste 6 maanden nog geldig te zijn, en u dient een retourticket te hebben. Inenting is niet verplicht, maar wordt aangeraden, vraag uw huisarts hierom. Voor electrische apparaten heeft u een verloopstekker nodig. Sluit een goede reisverzekering af.