Australië is een reusachtig uitgestrekt, divers en dunbevolkt land, het meest dominerend is de “outback”, het woestijnachtige binnenland met de schier oneindige vlakten. Het is het bekendste, maar ook het meest mysterieuze gebied van dit land. Voor rondreizigers echt een unieke ervaring om dit gebied te doorkruizen. Rondreis Australie? Klik op onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Bezienswaardigheden Australië

Eigenlijk teveel om op te noemen, maar we proberen toch een indruk te geven van wat Australië u tijdens een rondreis kan bieden. Om te beginnen de deelstaat New South Wales, uiteraard bezoekt u Sydney, een moderne stad met veel bezienswaardigheden. Ook memorabel zijn de “blauwe bergen”, echt uniek. In de outback ligt Dubbo met de grote Western Plains Zoo. Ten oosten van Sydney ligt een vulkanisch eiland, Lord Howe, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het is goed te bereiken per vliegtuig en er leven maar liefst 120 vogelsoorten. Nabij de plaats Darwin treft u een bijzonder gebied met moerassen, jungle en canyons. Wat tijdens uw rondreis niet mag missen het Kakadu National Park en het wereldberoemde Uluru-Kata Tjuta Park.

De deelstaat Queensland is de meestbezocht bij rondreizigers. U vindt er vele badplaatsen, voor de kust liggen paradijselijke eilanden. Bij Gladstone ligt het grooste koraalrif ter wereld, het Great Barrier Reef, waar honderden vis- en koraalsoorten voorkomen. U kunt hier snorkelen en duiken en zo de onderwater pracht ervaren. Voor gezelligheid tijdens uw rondreis moet u in het zuiden zijn, dit gebied is bekend om de wijn en zijn oogstfeesten. Barosso Valley, een van de beste wijngebieden ligt in deze regio. Aanbevelenswaard is een bezoek aan Kangaroo Island, dat u per veerboot kunt bereiken.

Tijdens de tocht ziet u naast de ongerepte natuur ook pinquins, zeehonden en vele zeevogels.
Speciale aandacht voor het eiland Tasmanië, dat meer en meer wordt ontdekt door rondreizigers. Dit eiland wijkt in alles af van de resr van Australië, ook zijn er schitterende natuurparken. Bedenk wel dat u minimaal een week nodig heeft om het eiland te verkennen, maar het is een onvergetelijke ervaring, waar u nog vaak aan terug zult denken.

De deelstaat Victoria heeft als hoofdstad Melbourne, met zijn prima winkels, markten, galerijen, restaurants, musea en uitgaansgelegenheden. Het centrum heeft moderne wolkenkrabbers en gebouwen in Victoriaanse stijl. Bezoek zeker het Flinders Street Station, het Chinese Museum, het Victoria Arts Museum, de Queen Victoria Market en de parlementsgebouwen. In de nabijheid van Melbourne liggen een aantal interessante gebieden,we noemen de Yarra Valley met zijn wijnkastelen, de Great Ocean Road zijnde de mooiste kustweg ter wereld waar u van schitterende vergezichten geniet. Grampians National Park is een Aborigional reservaat, er zijn rode kliffen te bewonderen en grotten met Aborigional tekeningen. Phillip Island is bekend om de vele pinquins en zeehonden-kolonies. Lakes National Park en Wilson Promontory zijn natuurgebieden, die beslist in een rondreis opgenomen moeten worden.

Tussen Sydney en Melbourne liggen de Snowy Mountains met de hoogste bergen van Australië waar men in de winter uitstekend wintersporten kan beoefenen. ’s Zomers een uniek gebied voor wandelsporters, waarin ook nog eens de langste rivier van het land ontspringt, de Murray River.
Aan de westkust weinig beschaving, het natuurschoon heeft hier de overhand. Wave Rock en het Ningaloo Reef zijn vaste bezoekdoelen. Ook Rottnest Island noemen we, het heeft schitterende natuur met prachtige baaien en is een waar paradijs voor snorkelaars en duikers. Ten noorden van Perth ligt het Yanchep National park, leefgebied van koala’s en kangeroes; in Nambung National Park ziet u vele palen van zandsteen, het zijn fossiele resten van een oud bos. Bij de plaats Kalbarri ligt de Rainbow Jungle, het mooiste vogelpark van Australië.

Praktische informatie

Het land is prima te verkennen per auto of camper, kamperen of overnachten is geen probleem. Ook is rondreizen per vliegtuig een optie, indien u minder tijd voor een reis heeft. Het binnenlandse net is zonder meer goed te noemen. Er is ook tussen de grote steden uitstekend busvervoer met facaliteiten als slaapstoelen, toilet, video, airconditioning en bar. Sluit in ieder geval een reisverzering af.