Zuid-Afrika is gelegen in het zuidelijkste deel van het Afrikaanse continent en is een wereld op zich. Tijdens uw rondreis doet u onvergetelijke indrukken op, u maakt uitersten mee. De hagelwitte stranden van Kaapstad versus de kleuren tijdens een safari bijvoorbeeld. De relaxte stad Kaapstad met haar heerlijke wijnen worden naast de sloppenwijken, die het ook heeft, gezet. Een rondreis derhalve die veel vergt maar ook veel voor u oplevert.

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Het land is zeer divers met een afwisselende natuur, een rijke cultuur en aardige mensen; tijdens uw rondreis krijgt u van deze aspecten iets te zien. Mulderschrift bijvoorbeeld toont een beeld van de vele stammen die in Zuid-Afrika leven en laat veel van de cultuur en dagelijks leven zien. Een heel verschil met het schone en moderne Kaapstad, waar u ook veel dingen zult gaan zien, zoals de indrukwekkende Tafelberg, die boven de stad uitsteekt. Uiteraard mag Kaap de Goede Hoop niet ontbreken, Robbeneiland, de pinquins op Boulders Beach enz. Voor wat betreft de natuur, hier mag de Panoramaroute niet ontbreken.

De Blyde River Canyon is de grootste groene kloof ter wereld, voorwaar een hoogtepunt op uw rondreis. En vermeldenswaard is het adembenemende uitzicht dat God’s Window u biedt. Natuurlijk reist u naar het Kruger National Park waar u “the big five” (olifant, neushoorn, buffel, luipaard en leeuw) in levende lijve kunt zien. Daarnaast veel vogels en reptielen. Een extra vermelding waard is het oudste stadje van Zuid-Afrika, Graaff Reinet, alwaar u zicht een beetje zult wanen als in een zonovergoten Nederland met alle statige Kaap–hollandse huizen! Iets verderop zijn bizarre rotsformaties te zien in de Valley of Desolation.

Vervoer Zuid-Afrika

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw rondreis te maken. Reist u met een kleine groep dan huurt u een camper of auto, een grote groep kan per bus reizen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. Hoe dan ook, zo’n rondreis samen met anderen is uiterst geschikt om nieuwe vrienden te maken en indrukken uit te wisselen.

Klimaat Zuid-Afrika

Op het zuidelijk halfrond is het klimaat tegenovergesteld met ons land, de maanden december en januari vallen hartje zomer. In juli en augustus kan het flink regenen.

Nuttige informatie

U heeft geen visum nodig, een paspoort moet echter wel nog 6 maanden geldig zijn. Vaccinatie is niet verplicht, maar inenten tegen Hepatitis A, Tetanus en Difterie wordt aanbevolen. Sluit een goede reisverzekering af.