Thailand word het “land van de eeuwige glimlach” genoemd, e danken aan de vriendelijk gastvrije bevolking. Het heeft prachtige stranden en eilanden, maar ook oude tempels en stoepa’s, kortom de cultuur komt zeker aan bod tijdens een rondreis.

Bezienswaardigheden Thailand

U komt aan op de luchthaven van Bangkok, de hoofdstad van Thailand. In deze stad bevinden zich het Nationaal Museum, What Pra Keo en het National Palace. U kunt er boottochten maken over de klongs van de stad en de beroemde drijvende markten van de stad bezoeken.

Khao Yai National Park is niet alleen het oudste park van het land, het is ook volgens kenners het mooiste park ter wereld, u ziet er olifanten, apen en vele soorten vogels gewoon in het wild, er is ook een grote vleermuizengrot. Aan de River Kwai ligt de stad Kanchanaburi, alwaar een nederlands kerkhof herinnert aan de doden, gestorven tijdens de aanleg van de Burma spoorlijn. De plaats is voornamelijk beroemd door de film “the Bridge over the River Kwai”.

Ayutthaya is de vroegere hoofdstad van Thailand en staat echt helemaal vol met oudetempels. Verder naar het noorden ligt Ching Mai, een geheel ommuurde plaats aan de voet van de berg Doi Suthep (1700 meter hoog) en de rivier de Ping. U kunt hier heerlijk fietsen en wandelen. Vanuit hier worden trektochten gemaakt de bergen in, ze duren enkele dagen en u maakt daarin kennis met de traditionele levenswijzen van inheemse stammen. Thailand heeft ook vele eilanden, die rondreizigers kunnen bezoeken; niet ver van Bangkok ligt bijvoorbeeld Ko Samed, u kunt er heerlijk uitrusten van uw reisvermoeidheid.

Nuttige informatie

Thailand heeft een tropisch klimaat, erg warm en vochtig; de regentijd valt in de periode juni tot oktober. Tijdens uw rondreis maakt u gebruik van bussen, treinen en boten. Het wegennet is goed, de treinen rijden doorgaans op tijd. Uit de trein heeft u vaak schitterende onverwachte uitzichten, houdt uw camera in de aanslag.
Voor Thailand heeft u geen visum nodig, wel dient u een geldig paspoort te hebben. Vaccinatie is niet verplicht, aangeraden wordt u in te laten enten tegen Hepatitis A en malaria. Informeer naar de mogelijkheden van uw rondreis bij uw reisbureau. Sluit een goede reisverzekering af.