De verbinding tussen Noord en Zuid Amerika wordt gevormd door Mexico, met een temperamentvolle en muzikale bevolking, Mariachi die op straat met hart en ziel musiceren. Er zijn veel bonte volksfeesten, stierenvechten is populair, evenals de kleurrijke indiaanse markten. Uw rondreis neemt u ook mee naar de vele Indiaanse cultuuroverblijfselen Ook spaanse koloniale bouwwerken en schitterende witte stranden komt u tijden uw reis tegen; Mexico heeft een divers landschap, van hoge bergketens naar diepe cayons en hoogvlakten op 5000 meter hoogte. Een cht grote zandvlakte is de beroemde Chihuahua woestijn. Rondreis Mexico? Klik op onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Bezienswaardigheden Mexico

De hoofdstad van het land is Mexico City, een plaats met mooie grote pleinen, moderne uitdagende architectuur, en uitgestrekte sloppenwijken. Het plein Plaza Zocalo was ooit het centrum vande Aztekenstad Tenochtitlan en van grote historische waarde. Tijdens uw reis kunt u vele musea en kathedralen bezoeken om zo de cultuur van Mexico te ontdekken. Ook een unieke trip is de boottocht naar de drijvende tuinen van Xochimilco, waar u in met bloemen versierde gondels een boottrip kunt maken met “live” muziek.

Een bezoek aan Chichen Itza is een “must”, het is de grote tempelstad en voormalige hoofdstad van de Maya’s; hier zijn de indrukwekkende trappiramides van Kukulcan te bezichtigen In Teotihuacan staan de beroemde zon en maan piramides, ooit gebouwd door de Azteken.
In San Christibal de Las Casas leven veel indianen en zijn de beroemdste indiaanse markten van het land, een ongekende ervaring tijdens de rondreis. En wilt u echt genieten van de Mariachi, de Mexicaanse straatmuzikanten, reis dan naar Guadalajara, de stad waar alle beroemde Mexicaanse muzikanten te vinden zijn.

Aan de westkust ligt het bekende Acapulco, het heeft zilverstranden en rotsduikers die vanaf 40 meter hoogte duiken, een spektakel om te zien, maar wel een gevaarlijke sport. Verder een relaxte plek om een paar zonnige dagen door te brengen.
Beleef een onvergetelijke treinreis die in Chihuahuaen begint en dan dwars door de Copper Canyon voert. U treint langs bossen, woestijnen, ravijnen en bergen. Op het schiereiland Yucatan moet u beslist de Puuc Route nemen, deze leidt u langs alle tempelcomplexen.

Nuttige informatie

Rondreizigers kunnen op verschillende manieren overnachten, in luxe van alle comfort voorziene hotels, appartementen, gedeelde accommodaties en simpele hutten. Informeer naar de mogelijkheden bij uw reisbureau, laat u tevens voorlichten over benodigde reisdocumenten en vaccinaties –dit kan ook door uw huisarts–. Sluit een goede reisverzekering af.