Indonesië beslaat zo’n 17000 eilanden, waarvan ca. 30% onbewoond is. Het land telt 235 miljoen inwoners, waarvan 85% islamitisch is. De gemiddelde temperatuur bedraagt 27 graden Celsius en het grootste deel van het jaar kampt men met moessonregens. Meestal vallen er korte hevige hoosbuien waarna er weer plaats is voor een heerlijk zonnetje. Rondreis Indonesie? Klik op onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Bezienswaardigheden Indonesië
Het grootste eiland is Sumatra is west Indonesië en gelegen in de diepblauwe Indische Oceaan. Het staat bekend om de prachtige natuur, het bezit zeldzame regenwouden en het bekende Tobameer in het noorden, ontstaan na een uitbarsting van de Toba-vulkaan. U maakt er kennis met de inheemse bevolking die in authentieke huisjes leeft en traditionele dansvoorstellingen geeft.
Ten oosten van Sumatra ligt het eiland Java, 3x zo groot als Nederland, waarop de hoofdstad Jakarta is gelegen. De stad telt 8,5 miljoen inwoners en heeft nog veel Hollandse invloeden Het oude stadscentrum Sunda Kelapa is een onvergetelijke belevenis, dit was in de koloniale tijd van groot belang voor de ontwikkeling en groei van de tegenwoordige wereldstad Jakarta.

Ten noordwesten van de hoofdstad ligt de beroemde Borobudur, een honderden jaren oude boeddhistische tempel, gebouwd aan de voet van de Merapi, de meest gevaarlijke en actiefste vulkaan van Indonesië. In het tempelcomplex maakt u kennis met de fascinerende legendes en gebruiken van de boeddhistische Indonesiers. Naast deze tempels zijn ook de Hindoetempels van het Prambanancomplex een belevenis. Ze bevinden zich ten oosten van de centraal gelegen stad Yogjakarta en staan op de werelderfgoedlijst van Unesco.

In het oosten van Java ligt het vulkanisch gebied van de Bromovulkaan. Het is een bijna buitenaards kratergebied en biedt prachtige uitzichten over het landschap; het biedt kennismaking met de spirituele waarde die dit gebied heeft voor veel hindoeïstische Indonesiërs.
Ten westen van Java ligt een relatief klein Bali, bekend om de traditionele rijstvelden, eeuwenoude vulkanen en veel hindoeïstische tempels. U treft er ook veel grotten, en rond Bali bevinden zich koraalriffen, een paradijs voor snorkelaars en duikers.

Nuttige informatie
Voor uw rondreis heeft u een visum nodig, u ontvangt het bij aankomst in Indonesië en kost ca. 25 dollar. De geldigheidsduur is 30 dagen, uw paspoort dient na aankomst nog 6 maanden geldig te zijn. Vaccinatie is niet verplicht, aangeraden wordt u in te laten enten tegen Hepatitis A, ingewandeninfecties, DTP en malaria. Sluit een goede reisverzekering af.