Een rondreis door Amerika is een echt avontuur, u ziet uiteraard wereldberoemde steden als Washington en New York, maar ook de ongerepte natuur van dit enorme land. Amerikan immers meer dan de “Big Apple” en de hectiek die u op TV ziet. Een groot gedeelte van het leven speelt zich immers af op het platteland.

Bezienswaardigheden Amerika

New York is een “must” voor de rondreiziger, met het Vrijheidsbeeld, Central Park, Times Square en Manhattan. Naar het noorden, op de grens met Canada vindt u de Niagara Watervallen, ’s avonds feeëriek verlicht; per boot kunt u tot bijna onder de val varen. Een andere stad die een bezoek waard is, Washington. Hier het White House, zetel van de president; de stad heeft brede lanen, mooie parken en vele musea. Fraaie natuur in de beroemde Grand Canyon, met een lengte van 466 km en een brreedte van 16 km de grootste kloof ter wereld.

Cultuur is er in het reservaat Moab, het land van cowboys en indianen. De Navajo indianen leven hier nog altijd. In Monument Valley, bekend van films en TV, worden namaak schietpartijen gehouden, u bent in het wilde westen van weleer terechtgekomen. De wellicht mooiste stad van de VS is San Francisco; kabeltrams, de oude haven en het gemoedelijke karakter van de stad doen veel meer dan een paar dagen New York. En natuurlijk ook naar Las Vegas, de gokstad in de woestijn.

Vervoer Amerika

U gaat veel en lang reizen tijdens uw rondreis; om lange reistijden te verkorten gaat u vliegen, ook treinreizen, overigens bijzonder comfortabel, zijn meestal inbegrepen in een rondreis. Ook bussen gaat zeker gebeuren. Zelf een auto of camper huren altijd mogelijk.

Nuttige informatie

Gaat u binnenkort op reis naar Amerika? Vergeet dan niet esta aanvragen voor de VS. Er zijn verschillende klimaatzones, houd daar rekening mee; het noorden staat onder polaire invloed, het zuiden is subtropisch. Voor uw rondreis heeft u een visum nodig, aan te vragen bij de ambassade. De gezondheidsvoorzieningen zijn prima, wel vaak particulier verzorg en duur. Sluit een goede reisverzekering af.